menu

Diepe ontspanning dankzij Floating

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Lifestylebooking

Floating. Drijven op zout water. Mijn gedachten dwalen af naar de Dode Zee in Egypte waar jaarlijks massaal veel mensen naartoe trekken voor de helende kracht van het water. Is het eerder een mythe of traditie? Het spreekt alvast tot de verbeelding. Dankzij het Floating Egg kun je die ervaring beleven. Floating zorgt voor een unieke vorm van relaxatie, en ik ben heel benieuwd hoe het precies aanvoelt.

Relaxatie… Me-time… Ontspanning… We voelen alsmaar dat we er meer en meer nood aan hebben en moeten inplannen. Dit kan voor iedereen anders zijn en de zoektocht naar nieuwigheden is altijd leuk. Bij Transform Academy in Lokeren kun je baden in het Floating Egg, uniek in België. Naast de Floating kamer en bad, is er nu ook een heus ei. Een design cocoon gevuld met zoutwater waarop je kunt drijven en dankzij lichttherapie en muziek kom je volledig tot rust, of val je zelfs in slaap. Met één sessie van 60 à 90min kun je zelfs tot 4u slaap recuperen. Ideaal voor sporters, mensen met spier- of gewrichtspijn, fibromyalgie,... of gewoon ter ontspanning

Afbeelding

Drijven op zout water

Nancy ontvangt mij heel warm en hartelijk en neemt mij mee - door de voorlopig nog niet-afgewerkte inkom - naar de Floating room waar het ei staat. Ik kom in een verduisterde ruimte terecht gevuld met sfeerverlichting en een imposante achtergrondwand met het Noorderlicht op. Nancy legt mij uit dat voor de sessie je best eerst een douche neemt, voor de hygiëne en na de sessie kun je je wassen om het zout af te spoelen. Verder verloopt alles volautomatisch, zodra Nancy de sessie start. Het bad vult zichzelf en in tussentijd kan ik mij omkleden in de aanpalende kleedkamer. Er hangt een badjas klaar en slippers. Ook handdoeken en douchespullen zijn voorzien. Open wondjes of sneetjes dien ik best te beschermen tegen het zout, want anders prikt het, door er vaseline op te smeren. Ook dit is aanwezig.

Ik hoor het water stromen en het ei vult zich heel snel. In alle discretie kan ik hier ontspannen. Nancy gaf mij de tip dat ik er best eerst in ga zitten en dan kan ik via de handvaten aan de binnenkant het ei sluiten, tot zover ik comfortabel vind. Ook is er een noodknop in geval van nood. Het water heeft een aangename temperatuur van circa 36°. Ik ga in het bad en trek de bovenkant iets naar beneden. Dan ga ik liggen. Het voelt heel vreemd want ik lig nergens op. Het zoute water ondersteunt mij volledig. Toch is het in het begin wat zoeken naar een goede houding, en steun voor mijn nek. Maar na een tijdje kan ik het loslaten en mij helemaal aan het water toevertrouwen. De kleur- en lichttherapie in combinatie met de meditatie-muziek en watergeluiden is heerlijk.

Alle spanning is uit mijn lichaam verdwenen

Afbeelding

Het duurt een tijdje, maar dan merk ik toch dat ik plots niet meer aan het denken ben. Of mij bewust ben van hoe ik lig of waar ik precies ben. Ik ben in een diepe ontspanning gezonken, vergelijkbaar met meditatie. Het ei had ik helemaal gesloten na een paar minuten en dit is totaal niet beangstigend, integendeel. Mij helpt het juist om mij helemaal over te geven. Hoe lang ik weg ben geweest, weet ik helemaal niet. Ik ben plots alle tijdsbesef kwijt en drijf op golfjes. Ik voel totaal geen druk of spanning meer op mijn lichaam en spieren. In slaap ben ik niet gevallen, daarvoor was ik nog iets te zoekend en afwachtend voor een eerste keer. Als de lichtjes en muziek terug opkomen, is het bijna gedaan. Een stem kondigt ook aan dat de sessie ten einde is.

Meteen daarna kun je een douche nemen, want het zout laat witte sporen na op het haar en lichaam. Ik kom buiten en Nancy staat mij glunderend op te wachten. ‘En hoe is het geweest?’ Heel verrassend. Het was wat onwennig in het begin en precies zoeken naar een juiste houding, wat niet nodig is want het water draagt en ondersteunt je lichaam. ‘Ja, dat is omdat je in het begin waarschijnlijk nog je nekspieren hebt opgespannen om je hoofd boven te houden,’ lacht Nancy. Maar daarna ben ik toch helemaal weggezonken. Ik voel mij ook wel heel fris na zo’n sessie, totaal geen loom gevoel. Ik heb de nachten erna ook opvallend rustig en diep geslapen.

Wil je zelf eens het Floating Egg testen, maak dan zeker gebruik van onze deal voor nieuwe klanten.

TEST FLOATING
zelf eens uit.
35% KORTING
voor nieuwe klanten.

Verder lezen

Messenger logo
Chat