menu

Transform Academy te Lokeren, een portret

Tekst: Lifestylebooking.be

Transform Academy is gelegen in hartje Lokeren waar Nancy je met een stralende glimlach en glinsterend oogjes ontvangt. Vanuit haar eigen ervaring en persoonlijke zoektocht, zette ze de stap naar een betere versie van zichzelf. En dit wil ze ook bij anderen bereiken via coaching en workshops op maat in combinatie met ontspanning. Onontbeerlijk zijn ook stilte en rust opzoeken dankzij relaxatie.

Momenteel is de eerste fase van de verbouwingswerken achter de rug in de Transform Academy en zijn de werken voorzien om in 2020 volledig klaar te zijn. Nancy loodst mij door de inkomhal en vertelt enthousiast over de verdere plannen met dit prachtige, authentieke pand die achter de geklasseerde historische gevel schuilgaat. Alles is vooral gelinkt aan de natuur. Zodra je binnenkomt, is het de bedoeling dat je in de juiste sfeer terecht komt en je moment voor jezelf hier al start.

Ervaar de helende werking van floaten

Afbeelding

Nancy: “Floaten is gebaseerd op het principe van de Dode Zee. Een combinatie van op lichaamstemperatuur water samen met 500 kg Epsomzout zorgt dat je lichaam blijft drijven. Dankzij het water, de warmte, de kleurlichten en muziek dalen je hersenactiviteiten naar de thetafase, die je normaal alleen tijdens het slapen kan bereiken (je slaapgolven). Het kan ook zijn dat je effectief in slaap valt. Er is totaal geen druk. Het is dus heel goed voor sporters, mensen met spier- & gewrichtspijn, artrose, reuma, fibromyalgie, stressgebonden klachten maar ook tijdens de zwangerschap. Je mag alles loslaten en tot rust komen en je voelt je zelf even terug in de buik van mama. Door zijn unieke vorm van ontspanning gaan je lichaam en geest volledig tot rust komen.  Je gaat moeiteloos drijven en er zijn geen prikkels meer van buitenaf waar te nemen. Een sessie van 1 uur floaten staat gelijk aan 4 à 5 uur slaap recupereren.”

Herstel, relaxatie met een unieke beleving

Nancy: “Floaten is even volledig offline gaan. We leven te snel, hebben veel te veel prikkels in onze directe omgeving en de cijfers liegen er niet om. Als je wilt groeien, ligt je focus eerst op herstel en de energie terug halen. Je drijft zonder enige inspanning op zout water in je eigen Float Egg met een uniek reinigingssysteem. Ik heb hiervoor gekozen omdat het Egg elke sessie zichzelf volledig automatisch vult en ledigt na afloop, de cabine reinigt, het water filtert en volledig steriliseert. Wil je het lichaam resetten en tot 8 uur meer energie krijgen, dan kan dit met een sessie van 60 minuten bereikt worden. Floaten is aanbevolen voor iedereen en het biedt een unieke manier van herstel, relaxatie en beleving die 100% veilig is.”

Relaxatie en de gezondheid bevorderen

Nancy: “Het luik relaxatie en welzijn is van groot belang voor de Transform Academy. Naast het Floating Egg komt er nog een uitbreiding met een infraroodcabine en een zoutkamer voor nog meer comfort en manieren om tot rust te komen en die tegelijk ook helend werken.  De positieve werking van infraroodstralen zijn al gekend voor mensen met rug- en nekpijn, spierpijn en gewrichtsproblemen, reuma en artrose en minstens even belangrijk onze huid,... Zouttherapie is goed voor mensen die een vermindering van de symptomen van luchtwegen- of huidaandoeningen willen. In een speciaal ontwikkelde zoutkamer, wordt heel fijn gemalen natuurzout via een grote aerosol in de ruimte geblazen om deze dan op een natuurlijke manier in te ademen. Je ligt heel ontspannen op een verwarmde ligbank die de vorm van je lichaam aanneemt. Door circulatie en ventilatie is er een optimale verdeling van de zoute lucht door de hele ruimte. De lucht in de ruimte wordt elke sessie ververst en is volledig allergeenvrij door het gebruik van een pollenfilter. Heel geschikt en toegankelijk dus ook voor mama’s om samen met hun jonge kinderen te doen.”

Tijd om mijn moment te pakken

Nancy kwam een aantal jaar geleden op een belangrijk keerpunt in haar leven en besliste dat het tijd was voor zichzelf.  Nancy: “Vanuit een persoonlijke situatie en een bijna ‘burn-out’, ging ik op zoek naar alternatieven om tot rust te komen. Geen voorstander zijnde van de klassieke medicatie en de wil om mijn lichaam op een zo natuurlijk mogelijke manier te verzorgen waren en zijn voor mij heel belangrijk. De Float room en bad waren mij bekend maar voor het “ei” moest ik speciaal naar Nederland. Voor een sessie van 90 minuten was een rit heen en weer naar Breda mij niets teveel. Voor mijzelf is het ideaal om te ont-stressen in drukke periodes, beter te recupereren als ik weinig geslapen heb, te mediteren zonder directe oefeningen, maar ook mijn creatieve denktank te creëren. Ik boek er echt resultaat mee en kan hier mijn moment voor mijzelf pakken.”

Test zeker eens deze unieke Floatsessie bij Transform Academy te Lokeren en ervaar zelf wat deze ontspanning voor jou doet. Lees ons artikel getest en maak gebruik van onze kennismakingsdeals voor nieuwe klanten.

NIEUWE KLANT?
probeer een floating sessie uit met een mooie korting!
BEOORDELING SCHRIJVEN
Deel je ervaringen met onze andere klanten

Verder lezen

Messenger logo
Chat